Offerte aanvragen

Vijveraanleg

Een vijver geeft een frisse en rustige uitstraling aan uw tuin. Het aanleggen van een vijver is in veel gevallen echter maatwerk en vergt vrij veel inspanning. Daarom is het goed om bij het aanleggen van een vijver een specialist in de arm te nemen. Op de website van Tuinmanofferte vindt u deze specialisten in het aanleggen van tuinen en vijvers en kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u weet waar u aan toe bent.

Verschillende soorten vijvers

Een vijver wordt doorgaans geassocieerd met een klein bassin waarin een paar goudvissen ronddobberen. Toch is er een veel breder aanbod aan vijvers. In dit artikel lichten we graag een aantal van die soorten vijvers toe.

Koivijver aanleggen

Koikarpers zijn unieke vissen die een geweldige uitstraling kunnen hebben. Koikarpers hebben echter vrij veel ruimte nodig om gezond in te kunnen leven. Daarom is een koikarper vijver over het algemeen wat groter. De vuistregel voor het houden van koikarpers is om 1.000 liter water beschikbaar te hebben voor één vis. Bovendien moet de vijver diep genoeg zijn zodat de vissen ook ’s winters een veilig bestaan kunnen hebben. De geadviseerde diepte voor een koivijver is dan ook 1,50 meter. Bij het aanleggen van een koivijver is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de vissen wroeters zijn. De tuinman die uw koivijver zal aanleggen, zal er dan ook niet teveel planten in zetten.

Plantenvijver aanleggen

In tegenstelling tot de koivijver, zal een plantenvijver juist veel planten bevatten. Bovendien is de vijver over het algemeen vrij ondiep zodat de planten er goed kunnen groeien. Een plantenvijver zorgt voor variëteit in de flora van uw tuin, maar is ook de perfecte kweekvijver voor unieke insecten zoals libelles en amfibiën als kikkertjes. De plantenvijver kan wel goed gecombineerd worden met een koivijver. Deze staat dan los van de koivijver en geldt als natuurlijke zuiverinstallatie.

Zwemvijver aan laten leggen

Als u een tuin heeft met een relatief groot oppervlak, dan kan het mooi zijn om een zwemvijver in uw tuin op te nemen. Dit is een alternatief voor een zwembad in uw tuin en staat ook veel natuurlijker dan een zwembad. Belangrijk bij het aanleggen van een zwemvijver is om de waterkwaliteit te kunnen waarborgen. Goede filters en een goed evenwicht van de zouten in het water is hiervoor van belang. De aanleg van een zwemvijver is vakwerk omdat de diepte minimaal 1,50 meter moet zijn. Dit heeft ook gevolgen voor de rest van uw tuin.

Vijvers onderhouden

Veel hoveniers die gespecialiseerd zijn in vijveraanleg, kunnen ook het onderhoud van uw vijver uit handen nemen. De waterplanten kunnen dan worden onderhouden, net als de kwaliteit van het water en het vijverdoek. Zo blijft de vijver haar mooie uitstraling behouden en houden de vissen en planten een gezonde leefomgeving. De hoveniers kunnen na het onderhoud aan de vijver ook het tuinonderhoud in uw tuin uitvoeren.

De juiste specialist vinden voor uw vijveraanleg

Als u overgaat tot vijveraanleg, dan is het aan te raden om hier een specialist voor te zoeken. Het vinden van een dergelijke vijverspecialist kan eenvoudig via tuinmanofferte.nl. Hier vindt u een ruim aanbod van hoveniers en tuinmannen in uw omgeving. Sommige van deze hoveniers zijn gespecialiseerd in het aanleggen van vijvers, van deze hoveniers kunt u eenvoudig een offerte aanvragen door uw postcode in te voeren in de postcodechecker.