Offerte aanvragen

Kosten tuinonderhoud

Het tuinonderhoud is meestal geen klus waar u op zit te wachten. Daardoor stapelt het werk zich snel op en raakt u het overzicht kwijt. Het is daarom zeker een goed idee om de hulp van een hovenier in te schakelen. Een hovenier is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen, aanleggen van tuinen en het onderhouden van tuinen. De kosten van het tuinonderhoud zijn sterk afhankelijk van de omvang van de tuin en de inrichting van de tuin. Zo heeft een tuin met hoofdzakelijk bestrating een stuk minder onderhoud dan een tuin met veel beplantingen en tuinelementen.

Kosten tuinonderhoud

Belangrijke aspecten bij kosten tuinonderhoud

Naast de omvang en de inrichting van de tuin zijn er nog een aantal aspecten van invloed op de tuinonderhoud kosten. U kunt bij Tuinmanofferte gemakkelijk (en gratis) een aantal offertes aanvragen bij verschillende hoveniers bij u in de regio. Daarnaast is het van invloed hoe lang het tuinonderhoud is uitgesteld.

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier verschilt sterk. Gemiddeld gezien varieert dit tussen de 30 en de 50 euro en dat betekent dat er flink bespaard kan worden op deze dienst. Daarnaast is het van invloed, wat voor soort klussen er gebeuren moeten worden. Een boom snoeien kost meer werk en tijd dan het bemesten van het gazon bijvoorbeeld. Als u wilt besparen op de kosten van tuinonderhoud is het aan te raden om de makkelijkere klussen zelf aan te pakken en de moeilijkere klussen uit te besteden. Als u een grote tuin heeft of simpelweg geen tijd heeft voor deze klus kunt u het altijd uitbesteden met behulp van Tuinmanofferte.

Hovenier bij u in de buurt

Een tuinman vinden kan soms lastig zijn. Bij Tuinmanofferte.nl kunt u gemakkelijk meerdere offertes aanvragen van tuinmannen bij u in de buurt. Deze tuinmannen kennen de grondsoort in uw omgeving en kunnen een tuinontwerp maken dat past binnen de omgeving waarin u woont. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinman Emmen als u in Drenthe woont, of juist een hovenier Barendrecht als u in Zuid-Holland woont.