Offerte aanvragen

Schutting laten plaatsen

Schutting laten plaatsen door echte hoveniers. Privacy in de tuin is iets wat de meeste mensen graag willen. De meest makkelijke manier om dit te realiseren is het plaatsen van een schutting. Vrijwel elke tuin is voorzien van een schutting. Waar vroeger de tuin voornamelijk functioneel gebruikt werd om bijvoorbeeld de was op te hangen, is de tuin tegenwoordig een plek voor ontspanning. Zo kan er in de tuin even ontsnapt worden aan de drukke realiteit in uw eigen omgeving. Zo zie je nu dat veel mensen kiezen voor een buitenhoekje waar men kan ontspannen en kunt genieten met vrienden of familie. De schutting zorgt ervoor dat je dit kunt doen zonder mee kijkers en waarborgt dat stukje privacy. Daarnaast is de schutting ook een belangrijk onderdeel van de tuin. Zo heeft het een flinke impact op het uiterlijk van de tuin. Gelukkig zijn er genoeg soorten schuttingen, waardoor er altijd wel een type schutting tussen zit dat goed aansluit bij de tuinstijl.

Soorten schutting laten plaatsen

Ruwweg kunnen er 3 soorten schuttingen onderverdeeld worden:

  • Houten schutting
  • Kunststof schutting
  • Natuurlijke schutting

Naast de 3 bovengenoemde soorten tuinschuttingen, is er ook de mogelijkheid om een combinatie te maken tussen de soorten. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker een combinatie terug tussen een kunststof en houten tuinschutting. De keuze voor een bepaalde schutting heeft een flinke impact op het uiteindelijke uiterlijk en de sfeer van de tuin. Het is dus ontzettend belangrijk om bij het tuinontwerp en de tuinaanleg goed aandacht te besteden aan de juiste schutting. De belangrijkste afweging is daarbij de materiaalkeuze.3

Houten schutting laten plaatsen

Nog steeds een van de populairste opties is de houten schutting. Dit is ook niet heel vreemd, binnen de categorie hout kun je namelijk nog oneindig veel keuzes maken en zijn er ontzettend veel opties mogelijk. Goedkopere keuzes hierbinnen zijn vurenhout of grenen. Kiest u liever voor meer kwaliteit bij het tuinontwerp en de tuinaanleg, dan is hardhout een betere keuze. Wanneer de keuze voor het type hout gemaakt is, dien je nog keuzes te maken met betrekking tot bijvoorbeeld de latten:

  • Licht of donker van kleur
  • Horizontaal of verticaal plaatsen
  • Brede, smalle of gebogen latten

Kunststof schutting

Dit type schutting is terrein aan het winnen. Bij het tuinontwerp en de tuinaanleg wordt natuurlijk gelet op de stijl van de tuin. Een kunststof schutting staat ontzettend goed in een moderne strakke tuin. Daarnaast gaat het erg lang mee en vergt het weinig onderhoud. Ook is dit soort beschikbaar in verschillende kleuren.

Natuurlijke schutting

Dit type schutting zie je voornamelijk terug in landelijke en romantische tuinstijlen. Vaak worden hiervoor wilgentenen, klimop planten of bamboe gebruikt. Dit type schutting vraagt wel vaak om iets meer onderhoud, maar biedt daarentegen wel de groene en vrolijke sfeer die je graag terug wilt zien in de tuin. De keuze voor een type schutting is daarom een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp en de tuinaanleg.

Een hovenier inschakelen

Bij het tuinontwerp is gekozen voor een bepaald type schutting. Daarna volgt de tuinaanleg die het beste gedaan kan worden door een hovenier. Een vakman zorgt er namelijk voor dat de schutting kaarsrecht geplaatst wordt, waardoor je lang een mooi resultaat hebt. Een schutting komt alleen tot zijn recht, wanneer die strak en recht geplaatst is. Een scheve schutting of schuttingpalen die na een jaar los komen te staan, zorgen al snel voor een slordig aangezicht. Zorg daarom voor een hovenier die deze klus volledig op maat uitvoert. Bij Tuinmanofferte vindt u gemakkelijk en snel de beste hovenier in uw regio die u kunt helpen bij dit onderdeel binnen tuinontwerp en tuinaanleg.