Offerte aanvragen

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen wordt steeds vaker gekozen als vervanging voor echt gras. Op balkons en in tuinen ligt er steeds vaker een onderhoudsarme kunstgrasmat. Na aanleg van het kunstgras heeft u bijna geen omkijken meer naar het gras, terwijl het kunstgras wel zeer realistisch oogt. Wilt u kunstgras laten leggen door een hovenier? De investering om kunstgras te leggen kan soms vrij fors zijn. Bij Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk meerdere offertes van hoveniersbedrijven met elkaar vergelijken om zo de beste tuinman te kiezen

Realistisch kunstgras met weinig onderhoud

In de laatste jaren is de ontwikkeling van kunstgras in een stroomversnelling geraakt. Het kunstgras dat nu beschikbaar is, is zeer realistisch en bijna niet van echt te onderscheiden. Het grootste verschil is echter dat u weinig onderhoud heeft aan het kunstgras. U hoeft het in de lente en zomer niet wekelijks te maaien en ook het verticuteren van het gazon is verleden tijd. Het enige onderhoud dat u heeft aan kunstgras is het regelmatig schoonmaken van het gazon. Maar dat had u voorheen ook al. Eventueel kunt u dit uitbesteden aan de tuinman die voor u het tuinonderhoud verzorgt. Deze tuinman kan het kunstgras ook instrooien met zand of rubber. Dit laatste materiaal is fijn wanneer er kinderen in het gazon mogen spelen. Rubber is alleen niet reukloos en daarom niet aan te raden als materiaal om het kunstgras in te strooien. De hovenier die u kiest om het kunstgras aan te laten leggen kan u advies geven over het materiaal  waarmee u de kunstgras mat kunt instrooien.

Kunstgras laten leggen

Spelen op kunstgras

Als u kinderen heeft dan is het fijn wanneer ze in het gazon kunnen ravotten en hun gang kunnen gaan. Bij echt gras is het probleem dat het gras kwetsbaar is. Na een goed potje voetbal zie je dat dan ook terug in het mooie gazon. Bij kunstgras heeft u dit nadeel niet. Denkt u dat het gazon veel gebruikt gaat worden door kinderen? Dan is het slim om kunstgras te laten leggen dat tegen een stootje kan. U kunt dit eenvoudig in de offerte aangeven. De hovenier kan dan kunstgras leggen dat goed geschikt is voor het spelen van kinderen. Lees daar hieronder nog wat meer over. Het leggen van kunstgras in een tuin die veel gebruikt wordt door kinderen heeft een paar voordelen:

  • Ieder seizoen groen gras
  • Geen modderkleding
  • Weinig onderhoud

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen biedt mogelijkheden

Als u kiest voor kunstgras, dan is er veel mogelijk. Allereerst is er het onderscheid in het doel van het kunstgras. Dit onderscheid biedt u twee keuzes:

  • Speel kunstgras
  • Sier kunstgras

Speel kunstgras is over het algemeen iets zachter en de mat is minder stijf. Dit voorkomt blessures en voelt fijner aan. Sier kunstgras is aan de andere kant juist gericht op het zeer realistische uiterlijk van het gras. Tot in detail zijn de grassprieten bestudeerd en nagebootst. Over het algemeen is sier kunstgras wat duurder dan speel kunstgras, maar het ontloopt elkaar niet heel veel als het gaat om kleine oppervlakken.

Naast het onderscheid in speel kunstgras en sier kunstgras, zijn er qua soorten gras ook nog legio mogelijkheden. Van dunne sprietjes, tot wat dikkere sprieten en van een zeer strakke kunstgras mat tot een mat waarbij wat oneffenheden zijn opgenomen. Zo kunt u het kunstgras kiezen die het beste bij uw tuin past.

Kunstgras laten leggen voor bedrijven

Kunstgras kan volledig op maat gemaakt worden. Dit maakt het dat kunstgras voor iedereen interessant is. Dit betekent dat het ook mogelijk is om het kunstgras te laten leggen in specifieke kleuren. Zo kunt u uw logo in kunstgras laten leggen, of accenten aanbrengen met uw huiskleuren. Vraag hier vrijblijvend naar bij de hovenier die uw kunstgras gaat leggen.

Kunstgras of toch natuurlijk gras?

Veel mensen weten nog niet hoe realistisch het kunstgras tegenwoordig is en daardoor wordt er vaak gekozen voor natuurlijk gras. Het hangt helemaal van uw persoonlijke voorkeur af, of u liever kunstgras of natuurlijk gras in uw tuin wilt laten leggen. Wanneer u een nieuw gazon wilt laten leggen is het verstandig om goed onderzoek te doen over de mogelijkheden van zowel kunstgras als natuurlijk gras. Ook kunt u hiervoor de hovenier raadplegen. Op deze manier maakt u een weloverwogen keuze voor uw nieuwe gazon, met of zonder kunstgras.

Kunstgras laten leggen door een professional

U zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om het kunstgras zelf te gaan leggen. Echter wordt dit erg afgeraden. Kunstgras leggen is een lastige klus en zeker wanneer u hier geen ervaring in heeft. Bij Tuinmanofferte zijn er meerdere hoveniers gespecialiseerd in het leggen van kunstgras. Hierdoor bent u verzekerd van een mooi gazon kunstgras. Als u beslist om zelf het kunstgras te gaan leggen, kan het snel voorkomen dat er ongewenste oneffenheden in komen. Door een kunstgras offerte aan te vragen bij Tuinmanofferte, kunt u de verschillende hoveniers vergelijken en besparen op de kosten.

Passende offerte voor kunstgras leggen

Bij Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk een passende offerte aanvragen om kunstgras te laten leggen door een kundige tuinman. U kunt uw aanvraag specificeren op kunstgras en daarbij duidelijk maken om hoeveel kunstgras het gaat voor uw tuin of balkon. De offerte zal dan worden aangevraagd bij tuinmannen bij u in de buurt. Als u dus op zoek bent naar kunstgras in de omgeving Eindhoven, of juist in de regio Limburg, dan zal er een hovenier gezocht worden in uw directe omgeving. Deze hoveniersbedrijven zijn gespecialiseerd in kunstgras leggen, waardoor u ervan op aan kunt dat u lang plezier heeft van de kunstgras mat.

Wanneer u naast kunstgras leggen meerdere werkzaamheden wilt uitbesteden aan de hovenier, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinontwerp en tuinaanleg.