Offerte aanvragen

Bomen snoeien

Bomen snoeien is best een klus waar vakmanschap voor vereist is. Het is namelijk zo dat elke boomsoort een specifieke aanpak vereist. Daarnaast is ook de levensperiode van belang bij het snoeien van bomen. Er zijn een aantal redenen om uw bomen te laten snoeien. Boomverzorging is een vorm van tuinonderhoud en komt daarmee periodiek terug als aandachtspunt in uw tuin.

Waarom bomen snoeien?

Bomen snoeien heeft verschillende redenen en de meest voorkomende is omdat de boom er slordig begint uit te zien. Daarnaast kan hij te veel schaduw creëren in de tuin. Ook kan door snoeien de bloei- en vruchtvorming gestimuleerd worden. Ook kan het zo zijn dat bepaalde takken in de weg zitten en de boom niet goed kan groeien. Het is daarom goed om meer ruimte te creëren, zodat de ontwikkeling van de boom niet gehinderd kan worden. Ook het verwijderen van zwakke, zieke of afgestorven takken is een reden. De laatste belangrijke reden is het verlengen van de levensduur van de boom. Het bomen snoeien zorgt voor een krachtige en gezonde boom, mits het snoeiwerk op de juiste manier wordt uitgevoerd. Ook de periode waarin u het snoeiwerk uitvoert is van invloed. Zo kan het zijn dat sommige boomsoorten flinke schade kunnen oplopen als ze in de winter gesnoeid worden.

Bomen snoeien is dus seizoensgebonden en het is dus niet mogelijk om dit te doen wanneer het uitkomt. Ook de kennis over de boomsoort is van belang. Op deze manier kan u de gezondheid en de levensduur van de boom verbeteren. Een tuinman is een specialist op het gebied van bomen snoeien en kan u zeker verder helpen bij deze klus. Belangrijk is om de bomen niet te snoeien wanneer het vriest, nat of erg droog is. Afgeknipte takken moeten kunnen herstellen en kunnen niet goed dichten onder deze omstandigheden. Op deze manier hebben schimmels vrij spel en komt de gezondheid van de boom in gevaar. Het uitbesteden van deze klus is zeker de moeite waard, aangezien het best een zware klus is en er ook bepaalde kennis voor nodig is.

Laat uw bomen snoeien door een tuinman in de buurt

Tuinmanofferte.nl is een website waarop u gemakkelijk meerdere tuinmannen met elkaar kunt vergelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinman die goed is in tuinaanleg, of juist goed is in boomverzorging. Andere hoveniers zijn juist weer gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen. Vergelijk gemakkelijk deze tuinmannen op Tuinmanofferte.nl. Uw aanvraag wordt weg gezet bij maximaal zes hoveniers die verstand hebben van zaken. Deze hoveniers zijn bovendien te vinden in de buurt waarin u woont. Denk bijvoorbeeld aan een hovenier Apeldoorn of juist een hovenier in Huizen.

Bomen zijn een mooie toevoeging op uw tuin. De groene reuzen stralen rust uit en zorgen voor variëteit in uw tuin. Toch hebben de bomen onderhoud nodig. Bij Tuinmanofferte.nl kunt u gemakkelijk offertes aanvragen voor tuinonderhoud in het algemeen maar ook voor boomverzorging specifiek. Vraag direct een offerte aan of lees hieronder meer over bomen snoeien in uw tuin of ander gedeelte van uw erf.

Bomen snoeien

Beste periode om bomen te snoeien

De vuistregel voor de beste periode van het snoeien van bomen is dat het doorgaans het beste is om in de winter of het voorjaar de bomen te snoeien. Op dat moment liggen de sapstromen in de bomen zo goed als stil. De schade aan de bomen is dan het laagst. Let erop dat dit voor de meeste bomen het geval is, maar niet voor iedere boom. Uw hovenier uw bomen komt snoeien zal u hierover professioneel advies geven.

Mogelijkheden bij bomen snoeien

De ene boom is de andere boom niet. Het snoeien van relatief lage appelbomen zal voor iedere hovenier dan ook een eenvoudige klus zijn. Het snoeien van grotere bomen is echter echt vakwerk. Dit betekent dat hier ook vakmensen voor nodig zijn. Tuinmanofferte.nl helpt u graag om deze vakmensen te vinden. Wanneer u een offerte aanvraagt om bomen te snoeien, dan kunt u in de beschrijving al aangeven om wat voor soort bomen het gaat. De hovenier kan hier vervolgens op inspelen met zijn offerte. Voor het snoeien van hoge bomen kan het bijvoorbeeld nodig zijn om meer materieel mee te nemen. Ook kan het nodig zijn dat het hoveniersbedrijf met meer dan twee man naar de locatie komt. Geef in uw offerteaanvraag tot bomen snoeien dan ook aan om wat voor soort bomen het gaat. Dan heeft u snel een passende offerte in huis!

U kunt de hovenier ook vragen om jaarlijks de boomverzorging in uw tuin op zich te nemen. Dit is met name aantrekkelijk als u meerdere bomen in uw tuin heeft staan. De werkzaamheden die de hovenier dan uit handen kan nemen zijn onder andere:

Overige snoeiwerkzaamheden

Niet alleen bomen moeten worden gesnoeid; ook planten hebben behoefte aan een regelmatige snoeibeurt om in vorm te blijven. Lees in onze blog alles over het zelf snoeien van planten in de tuin of besteed snoeien uit aan een ervaren tuinman.

Direct een offerte aanvragen

Benieuwd wat Tuinmanofferte.nl voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Uw aanvraag wordt gekoppeld aan hoveniers bij u in de buurt. Dus wanneer u in het Gooi woont, dan zult u offertes krijgen van hoveniers in het Gooi.

Bomen snoeien