Offerte aanvragen

Boomverzorging

Boomverzorging is de verzamelnaam van al het onderhoud en het snoeiwerk aan bomen. Om aan de slag te gaan heeft u een heggenschaar, takkenschaar of een zaag nodig. Dit is afhankelijk van de soort boom en de leeftijd van de boom. Bij het snoeien is het belangrijk om goed gereedschap te gebruiken en ook goed scherp is. Zo ontstaat er een gladde wond en is de boom minder vatbaar voor rotting en ziektes op deze plekken.

Verder is het belangrijk om aan uw eigen veiligheid te denken. zo is het verstandig om de volgende producten te gebruiken: werkhandschoenen, stabiele ladder, veiligheidsbril en eventuele oor beschermers. Zo wordt de klus een stuk aangenamer. Ook kunt u ervoor kiezen om het geheel uit te besteden. Zo hoeft u deze materialen niet aan te schaffen en bent u ook geen tijd kwijt aan het werk.

Soorten boomverzorging

Boomverzorging is vakjargon voor al het onderhoud en snoeiwerk aan bomen. De meeste bekende klussen zijn:

Boomverzorging

De meest voorkomende klus is echter het snoeien van bomen. Belangrijk bij deze klus is om de vorm van de boom in het achterhoofd te houden. Zo kunt u met snoeien de vorm bepalen. De regel is dat snoeien ervoor zorgt dat de boom gaat groeien. De kant die minder goed groeit dient dus extra gesnoeid te worden. Bij het snoeien met de snoeischaar dient u maximaal 20 procent van de takken te verwijderen. Het blad voorziet de boom van voedsel en als u teveel verwijderen dan beperkt u ook de voedseltoevoer.

De boom gaat dan zo snel mogelijk nieuwe bladeren aanmaken. Bij het snoeien van de heg is het verstandig om een heggenschaar te gebruiken. Dit is echter wel een fysieke klus en vereist ook enige ervaring. De meeste hagen zijn dichtbegroeid en binnen de heg zitten vaak dorre takken. Deze takken krijgen weinig zonlicht door de dichte begroeiing. Snoei dus niet te diep, zodat het resultaat mooi blijft. Als u het niet ziet zitten om de boomverzorging zelf te doen, door de fysieke last, tijdsdruk of de nodige kennis op dit gebied. Dan is het inschakelen van een van onze hoveniers een uitkomst en zeker aan te raden.

Boomverzorging door een hovenier uit de buurt

Bij boomverzorging is het het fijnste om te werken met een hovenier bij u uit de buurt. Deze hovenier kan u helpen met kennis van de bomen en kennis van de omgeving. Tuinmanofferte beschikt over verschillende hoveniers van verschillende hoveniersbedrijven. Zo kunt u een hovenier Gouda vinden wanneer u in Zuid-Holland woont en een tuinman in Alkmaar als u op zoek bent naar een tuinman in Noord-Holland. Vraag eenvoudig een offerte aan middels de hoveniers gids van Tuinmanofferte.nl.